Wednesday, 11 August 2010

Pesalah trafik selamat senarai hitam hingga 2011


PESALAH trafik yang sebelum ini disenarai hitam kerana gagal melunaskan saman kini boleh memperbaharui cukai jalan dan lesen memandu sehingga 2011. - Gambar hiasan


PUTRAJAYA - Kabinet semalam memutuskan untuk menarik balik tindakan menyenarai hitam para pemandu bagi kesalahan trafik buat sementara waktu, bagi membolehkan orang ramai memperbaharui lesen memandu dan cukai jalan bermula semalam hingga 28 Februari tahun depan.

Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Kong Cho Ha berkata, keputusan itu diambil setelah mendengar alasan, aduan dan rayuan orang ramai dan ahli jemaah menteri.

Tempoh itu diambil kira berikutan musim perayaan bermula dari sambutan Hari Raya Aidilfitri, Deepavali, Hari Krismas dan Tahun Baru Cina.

"Namun tidak ada diskaun akan diberi kepada notis-notis sedia ada yang masih belum diselesaikan dan notis itu juga tidak akan dihapus kira.

"Pada masa yang sama, mereka yang disenarai hitam atau yang mempunyai notis-notis yang perlu dijelaskan, mereka tetap perlu menjelaskannya," katanya selepas mempengerusikan mesyuarat pasca-Kabinet di kementeriannya di sini.

Menurut beliau, selepas 28 Februari 2011, tindakan senarai hitam itu akan dilaksanakan semula.


jongkomeng: 'tembak-tembak'...lepas tu....suruh yang kena 'tembak' bayar, tak bayar..kena senarai hitam.......

No comments:

Post a Comment